Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Svinjske grudi sa pečurkama u rerni

Svinjske grudi sa pečurkama u rerni

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Kuvar
7623633
Svinjske grudi sa pečurkama u rerni3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Svinjske grudi sa pečurkama u rerni imaju raskošan ukus, aromu i sos, koji se obavezno jede"

Potrebni sastojci

  • svinjska grudi - oko 500 - 600 g
  • pečurke - oko 300 g, šampinjoni
  • biber - 1 prstohvat
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • dimljena aleva paprika - 2 prstohvata
  • korijander - 1 prstohvat, mleven
  • so - 2 prstohvata
  • ulje
  • maslac
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite svinjske grudi na kriške debljine oko 1 cm.

Napravite miks od začina i pospite svinjske grudi sa obe strane.

Očistite pečurke i odvojite drške, ali ih nemojte bacati.

U odgovarajući pleh, premazan uljem, stavite pečurke sa otvorima na gore, a u svaku pečurku stavite komadić maslaca.

Ubacite i drške od pečuraka u pleh.

Preko pečuraka poređajte komade svinjskih grudi i pospite ih uljem.

Pecite svinjetinu na 200 stepeni ispod folije oko 30 minuta.

Nakon toga sklonite foliju i pecite svinjske grusi do projatne boje, uz povremeno okretanje.

Svinjske grudi sa pečurkama u rerni - prijatno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: