Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Male Pogače»Lisnate pogačice sa maslacem i sirom, mešene u mini pekari

Lisnate pogačice sa maslacem i sirom, mešene u mini pekari

Lisnate pogačice sa maslacem i sirom, mešene u mini pekari
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 6
08/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
150 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
190 min.
Porcije
10
"Hoćete li uspeti? Zato što smo nestrpljivi da nam kažete koliko su vam se dopale ove poređane pogačice"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 300 g
  • voda - 200 ml
  • ulje - 100 ml
  • kvasac - 40 g
  • so - prstohvat
  • šećer - prstohvat
  • maslac - 250 g
  • sir - 500 g, mek (krem sir Filadelfija)
  • brašno - 1 kg
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • ulje - 1 supene kašika
  • sveže mleko - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite testo što dodate sve sastojke u mini pekaru (program testo) u poznatom redu (prvo sve tečne sastojke, na kraju brašno i odozgo izmrvljen kvasac) bez polovine ulja, koje ćete dodati za vreme režima mešenja po malo dok ne upije potpuno. Ostavite da nadođe unutra.

Izvadite nadošlo testo na brašnom posutu radnu površinu i razvijte oklagijom na tanak list. Izrendajte pola maslaca i savijte na dva dela. Izrendajte preostali deo. Ponovo presavijte.

Isecite nožem presavijene delova i ponovo tanko razvijte. Presavijte kao džep, ponovo prosecite krajeve i ostavite 30 minuta da nadođe.

Ponovo razvijte i namažite sirom. Presavijte na pola i nožem za picu isecite na trakice, a nakon toga na kvadrate.

U pleh, obložen papirom za pečenje, poređajte i ostavite da nadođe. Namažite žumancem i pecite na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: