Način pripreme
Langustine očistite od oklopa, a rep ostavite, nemojte ga čistiti. Napravite razrez po sredini leđa i izvadite tamni krvni sud.
Beli luk naseckajte na sitno. Koru jedne pomorandže narendajte na sitno. Ocedite sok od dve pomorandže. Sok pomešajte sa korom pomorandže, đumbirom, soja sosom, belim lukom i biberom. U ovu smesu dodajte langustine i ostavite ih u frižideru na 30 minuta.
U tanjiru umutite jaja, a u drugi tanjir stavite prezle. Izvadite langustine iz marinade i osušite ih.
Nanižite langustine na drvene štapiće, potopite ih u jaja, pa zatim u prezle. Pržite ih do zlatne boje i ostavite ih poklopljene u posudi da ostanu topli.
Marinadu prokuvajte i kuvajte na slaboj vatri oko 6 minuta. Čokoladu narendajte i dodajte u sos, sačekajte da se istopi i sklonite sa vatre.Langustine poslužite tako što ih prelijete sosom i pospite ih sa malo soli.