Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Pohovani praziluk

Pohovani praziluk

ZoriZori
Guru
8932865k
Pohovani praziluk1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Dođite da vas baba nauči kako se prave raskošne ćuftice bukvalno ni od čega, a i ukusne su"

Potrebni sastojci

  • praziluk - 10 strukova
  • jaja - 3 komada
  • ulje - za prženje
  • so
  • brašno
  • prezle
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo praziluk od suvih listova, operemo ga i isečemo na parčiće dužine oko 5-6 centimetara.

Stavljamo parčiće luka u posudu sa vrelom posoljenom vodom, pazeći da se ne raskuvaju.

Izvadimo ih pažljivo i ostavljamo u cediljki da se ocede od vode i da se ohlade. Svako odvojeno parče praziluka pritiskamo obrnutom kašikom, da se spljeska.

Nakon toga redom valjamo u brašno, umućena jaja, u prezle i ponovo u jaja i pržimo u jako zagrejanom ulju na jakoj vatri. Ispržimo sa obe strane dok ne dobiju zlatastu boju.

Gotove pohovane štapiće od luka ostavljamo nekoliko minuta na kuhinjskom ubrusu da se ocede od suvišne masnoće.

Serviramo sa tartar sosom ili turšijom po izboru.

Pohovani praziluk je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: