Način pripreme
U slanoj vodi skuvajte grašak i očišćenu šargarepu. Izvadite ih rešetkom i ostavite da se ohlade.
Za to vreme očistite škampe, oljuštite jaja i naseckajte krastavac na sitno.
Pripremite želatin prema uputstvu sa pakovanja, a rastvorite ga u ribljem bujonu.
Naseckajte na sitno ohlađenu šargarepu.
U kalupe za tartalete stavite nekoliko zrna graška, nekoliko zrna kukuruza i nekoliko komada šargarepe i krastavčića. Kašikom sipajte bujon sa rastvorenim želatinom, da pokrije dno posude.
Ubacite posude na kratku u frižider da se želatin stegne. Izvadite posude i ponavljajte postupak dok ne potrošite namirnice, ali sačuvajte deo bujona.
Na samom kraju stavite po jednu škampu u posudu, pola kuvanog prepeličjeg jajeta, pospite naseckanim divljim lukom i dopunite posude preostalim želatinom. Ponovo ubacite posude u frižider.
Želirane škampe čuvajte u frižideru do posluženja.