Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Čorbadžijska turšija

Čorbadžijska turšija

Tsvetina GavazovaTsvetina Gavazova
Pomoćnik kuvara
9419223
Čorbadžijska turšija
Fotografije: Tsvetina Gavazova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
1
"Za čorbadžijsku turšiju će uvek biti mesta, čak i na najpopunjenijim trpezama"

Potrebni sastojci

  • ljute paprike - od sorte čorbadžijskih
  • sirće
  • šećer
  • so
  • mirođija
  • peršun
  • beli luk
* merne jedinice

Način pripreme

Odaberite zdrave, dobro razvijene ljute paprike od sorte čorbadžijskih. Potopite ih lagano u vrelu salamuru, koja je pripremljena od sirćeta, šećera i soli po ukusu.

Kada paprike odstoje nekoliko minuta izvadite ih i poređajte u tegle, a između njih stavite listove mirođije, peršuna i čenove belog luka.

Pune tegle prelijte salamurom gde ste stavljali paprike, ali je prethodno ocedite i ostavite da se ohladi.

Tegle zatvorite i kuvajte oko 20 minuta.

Čorbadžijsku turšiju čuvajte na hladnom mestu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: