Bonapeti.rs»Recepti»Grickalice»Čips»Pečeni čips od slatkog krompira u rerni

Pečeni čips od slatkog krompira u rerni

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Pečeni čips od slatkog krompira u rerni
Fotografije: Evgenia
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Čak i od slatkog krompira možete da pripremite ukusan pečeni čips"

Potrebni sastojci

  • slatki krompir - oko 1 kg (batat)
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • biber - 1 prstohvat
  • beli luk u prahu - 1 prstohvat
  • so - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
  • mocarela - ili sir (za posipanje)
  • suvi peršun - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Batat oljuštite ljuštilicom, jer mu je kora veoma tanka.

Nakon toga ga nasecite na veoma tanke kolutove ili polukrugove uz pomoć oštrog noža.

Potopite ih u posudu punu hladne vode na oko 10-15 minuta. Nakon toga izvadite krompir i osušite ga uz pomoć krpe.

U posudi promešajte maslinovo ulje sa začinima. Nasečeni sirovi čips uvaljajte u ovaj miks.

Pecite na papiru zapečenje u plehu u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Zapecite odozgo čips na 10-15 minuta, nakon toga ga okrenite i ostavite da se ispeče sa druge strane.

Poslužite gotov i ohlađen čips (da bude hrskav) uz kečap.

Po želji, možete da ga pospete rendanim sirom ili mocarelom.

Pečeni čips od slatkog krompira u rerni je veoma ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: