Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Aromatični jasmin pirinač sa svinjetinom

Aromatični jasmin pirinač sa svinjetinom

Tsvetina GavazovaTsvetina Gavazova
Pomoćnik kuvara
941822334
Aromatični jasmin pirinač sa svinjetinom
Fotografije: Tsvetina Gavazova
1 / 3
11/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
32 min.
Ukupno
37 min.
Porcije
8
"Toliko aromatično i ukusno je ovo jelo sa svinjetinom i jasmin pirinčem"

Potrebni sastojci

  • jasmin pirinač - 300 g
  • šargarepe - 2 komada
  • paprike - 1 komad (velika)
  • luk - 1 glavica (velika)
  • beli luk - 3 č3na
  • svinjsko meso - 500 g
  • Začini
  • aleva paprika
  • so
  • kumin
  • kardamon
  • korijander
  • čubar
  • cimet - prstohvat
  • kurkuma
  • đumbir
* merne jedinice

Način pripreme

Ako niste probali jasmin pirinač, preporučujem oberučke. Ovaj pirinač je ukusan i izuzetno aromatičan sam po sebi, a ukoliko dodaš i začine jelo postaje predivno.

Ova vrsta pirinča ne upija toliko vode koliko običan, a nakon njegove priprema ima lepljiviju konzistenciju.

Isekla sm povrće i meso. Pirinač sam lepo oprala pod hladnom vodom dok iz njega ne teče čista voda.

Kokosovo mleko (može i ulje, lično ja ne koristim, a i kokosovo ulje daje prijatnu aromu) i povrće sam stavila u posudu instant lonca.

Uključila sam na saute na 15 minuta i nakon sipanja povrća sam stavila i malo vode (da se dinstaju, a ne tačno da se propržavaju) i čenove belog luka koji su prošli kroz presu. Povrće se spremalo 5 minuta i nakon toga u njih sam dodala svinjsko meso - njega sam takođe dinstala 5 minuta.

Nakon toga sam dodala pirinač, izmešala sam malo i dodala začine (ovo je momenat kada pirinač maksimalno upija arome začine). Dinstala sam sa još malo vode, ne duže od 3-5 minuta.

Isključila sam program, sipala sam 2.5 čaše - otprilike 600 ml i uključila pod pritiskom na 10 minuta. Kada se program završio, pritisnula sam cancel da ne bi prešlo na Keep warm i tako sam ostavila na 7 minuta. Nakon toga sam ručno ispustila paru.

Aromatični jasmin pirinač sa svinjetinom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: