Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pirinač u rerni»Beli pirinač sa mladom svinjetinom sa kožom

Beli pirinač sa mladom svinjetinom sa kožom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Beli pirinač sa mladom svinjetinom sa kožom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
6
"Sočni pirinač sa prasetinom, sa neverovatnom prepečenom, hrskavom koricom - eto to nam se jede danas"

Potrebni sastojci

  • prasetina - 1 kg (sa kožom)
  • pirinač - 1 šolja
  • mladi luk - 3 struka
  • čubar
  • biber
  • aleva paprika - za meso
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isečete meso na porcije i posolite. Dobro ga natrljate alevom paprikom i sa malo bibera. Isečete luk i stavljate u posudu za pečenje sa uljem, gusto poređate meso i dolivate vodu.

Pokrivate auminijumskom folijom i stavljate da se peče, nakon sat vadite i stavljate pirinač, opet pokrivate folijom i vraćate u pećnicu.

Nakon oko 30 minuta otkrivate da se zapeče meso i koža praseta da dobije lepu zlatastu preplanulost.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: