Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pirinač u rerni»Pirinač sa svinjetinom i divljom nanom

Pirinač sa svinjetinom i divljom nanom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
485942k
Pirinač sa svinjetinom i divljom nanom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Sjajan pečeni pirinač sa svinjetinom i aromatičnim začinima - večera je gotova"

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 500 g
  • pirinač - 500 g
  • luk - 2 glavice
  • so
  • crni biber
  • divlja nana
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se opere i nasecka na komade. Luk se nasecka i stavlja u tepsiju u kojoj će se peći.

Dinsta se meso, malo ulja i vode, kada se meso i luk izdinstaju, dodaje se oprani pirinač, so, crni biber i divlja nana.

Meša se i zaliva se vodom.

Pirinač se peče na 200 stepeni u rerni sa ventilatorom, 150 - 180 stepeni u rerni bez ventilatora.

Pirinač sa svinjetinom i divljom nanom je gotov.

Svinjetina sa pirinčem je klasika u rodnoj kuhinji, zato ne treba praviti kompormise po pitanju njene pripreme.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: