Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Basmati pirinač sa svinjetinom

Basmati pirinač sa svinjetinom

Basmati pirinač sa svinjetinom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Da li ste već probali svinjetinu sa pirinčem po ovom receptu?"

Potrebni sastojci

  • basmati pirinač - 300 g
  • svinjsko meso - 500 g
  • paprika - 1/2 zelene + 1/2 crvene
  • luk - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • grašak - šaka, zamrznutog
  • so
  • biber
  • lovorov list - 1 komad
  • šafran
  • belo vino - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavite 3-4 kašike maslinovog ulja i zapržite meso sa lovorovim listom dok ne postane zlatasto. Izvadite i sačuvajte.

U istu masnoću stavite luk, isečen na sitno i paprike na male parčiće.

Dodajte paradajz (isečen na kocke), a nakon nekoliko minuta i zamrznut grašak.

Vratite meso i sipajte belo vino. Sačekajte, dok alkohol ne ispari i sipajte vodu, tek toliko da prekrije sastojke.

Stavite začine i kuvajt na slaboj ringli dok meso ne bude gotovo.

Pe nego što stavite pirinač basmati, sipajte još vode, jer je sigurno uvrela tokom kuvanja mesa.

Sačekajte da provri i dodajte pirinač. Kuvajte dok ne bude gotovo.

Isključite, ostavite da se blago ohladi i servirajte odmah basmati pirinač sa svinjetinom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: