Način pripreme
Isecite patlidžan po dužini na kriške debljine otprilike 0.5 cm, posolite ih solju i stavite ih u đevđir kako bi se ocedio gorki sok.
Na ringli zagrejte gril tiganj, namažite ga masnoćom i pecite patlidžane sa obe strane.
U posudu stavite krem sir i izgnječite ga viljuškom.
Dodajte tunjevinu i pažljivo mešajte, ako je mnogo gusto, razredite sosom iz ribe.
U dobijenu smesu dodajte izrendanu koru limuna, nekoliko kapljica limunovog soka, sitno iseckan peršun, crni biber i so, ukoliko je potrebno.
Pomoću supene kašike stavite smesu u kraj kriške od patlidžana i uvije je u rolat.
Tako uvijte i ostale kriškice patlidžana.
Poređajte rolnice na odgovarajući tanjir, uvijte ih streč folijom da se ne bi sušile i ostavite ih na otprilike pola sata na hladom da bi se stegnule, nakon toga ih jedite i uživajte u njima!
Rolnice sa patlidžanom, krem sirom i tunjevinom su veoma ukusne.