Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Pasulj sa kiseljakom i mladim lukom

Pasulj sa kiseljakom i mladim lukom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411792k147
Pasulj sa kiseljakom i mladim lukom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
13/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Nakon trećeg tanjira ćete nas tražiti da nam se zahvalite za recept za ovaj pasulj sa kiseljakom"

Potrebni sastojci

  • kiseljak - 2 šake
  • celer - 1/3 glavice
  • pasulj - 500 g, zreo
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • mirođija - 4 struka, sveža
  • so
  • ulje - 6 supenih kašika
  • mladi luk - 3 struka
  • beli luk - 1 struk, svež
  • šargarepa - 1 komad
  • nana - 5 struka, sveža
  • zaprška
  • paradajz - 1 kašičica, mlevnei
  • ulje - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 1 supena kašika, ravna
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite pasulj prethodne noći. Promenite vodu i dodajte sodu. Čim provri, ponovo promenite vodu. U novu vodu sipajte iseckani celer, beli luk, šargarepu i mladi luk. Sipajte malo masnoće.

Možete pripremiti ukusan pasulj paprikaš u ekspres loncu, da bi bilo brže - oko 20 minuta. Posle možete ispustiti paru i otvoriti poklopac.

Posolite, dodajte sveže začine, iseckane zajedno sa očišćenim kiseljakom. Ostavite da se kuva još 10 minuta i skinite sa vatre janiju sa kiseljakom.

Počnite sa pripremom zaprške. Zapržite brašno u ulju. Dodajte alevu papriku, posle i paradajz. Sipajte malo pasulja da se razredi i vratite u šerpu.

Promešajte i servirajte gotov pasulj sa kiseljakom i mladim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: