Način pripreme
Pasulj se potopi u vodu preko noći. Sledećeg dana voda se prosipa i sipa se nova voda. Pasulj se stavlja na šporet i kada provri prebacuje se u ekspres lonac, ponovo menjajući vodu.
Crni luk, šargarepu i papriku iseckajte na sitno, a koren celera iseckajte na kockice. Povrće se dodaje u pasulj zajedno sa uljem i alevom paprikom.
Poklopac lonca se dobro zatvori i jelo se kuva 15 minuta nakon što para počne da izlazi iz ventila. Nakon što se para ispusti, uklonite poklopac i začinite pasulj solju po ukusu.
Dodajte prethodno očišćene i isečene pečurke, sitno iseckane listove kiseljaka i mladi beli luk. Dodajte sitno iseckane sveže začine i na kraju mleveni paradajz.
Nastavite sa kuvanjem dok se pečurke ne skuvaju.
Pogledajte i kako da napravite ukusni čorbasti pasulj ili vašu omiljenu janiju od pasulja.