Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Čorbast pasulj»Šareni pasulj sa pečurkama i kiseljakom

Šareni pasulj sa pečurkama i kiseljakom

Šareni pasulj sa pečurkama i kiseljakom
Fotografije: Albena Asenova-Piseva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Pasulj o kome možete samo da sanjate - jedva čekamo da ga probate i kažete nam koliko vam se dopao."

Potrebni sastojci

  • šareni pasulj - 400 g
  • luk - 1 glavica
  • celer - 1/2 male glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 1 komad, crvena
  • aleva paprika - 1/2 kašike
  • pečurke - 150 g
  • kiseljak - 1 šaka
  • mladi beli luk - 1 struk
  • nana
  • kaloper - 3 - 4 komada svežih listova
  • paradajz - 1/2 šoljice, pasirani
  • so
  • ulje - 5 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj se potopi u vodu preko noći. Sledećeg dana voda se prosipa i sipa se nova voda. Pasulj se stavlja na šporet i kada provri prebacuje se u ekspres lonac, ponovo menjajući vodu.

Crni luk, šargarepu i papriku iseckajte na sitno, a koren celera iseckajte na kockice. Povrće se dodaje u pasulj zajedno sa uljem i alevom paprikom.

Poklopac lonca se dobro zatvori i jelo se kuva 15 minuta nakon što para počne da izlazi iz ventila. Nakon što se para ispusti, uklonite poklopac i začinite pasulj solju po ukusu.

Dodajte prethodno očišćene i isečene pečurke, sitno iseckane listove kiseljaka i mladi beli luk. Dodajte sitno iseckane sveže začine i na kraju mleveni paradajz.

Nastavite sa kuvanjem dok se pečurke ne skuvaju.

Pogledajte i kako da napravite ukusni čorbasti pasulj ili vašu omiljenu janiju od pasulja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: