Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Pitice-Bugace u kalupu za mafine

Pitice-Bugace u kalupu za mafine

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78916k974
Pitice-Bugace u kalupu za mafine
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
16/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
12
"Nikada nećemo odbiti ove grčke pitice sa kremom od vanile"

Potrebni sastojci

  • orasi - 5 supenih kašika, iseckani
  • kore za pitu - 200 g, fine
  • med - 2 supene kašike
  • kravlji maslac - 80 g
  • za krem
  • žumanca - 2 komada
  • sveže mleko - 530 ml
  • vanilin šećer - 8 g /1 kesica/
  • jaja - 2 komada, velika
  • brašno - 50 g
  • šećer - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pitice-Bugace u kalupu za mafine predstavljaju grčke pite.

Najpre se sprema krem za nju. Na ringli se zagreju obe vrste šećera i mleko. Mute se jaja i dodaju se zajedno sa brašnom. Krem se kuva do 10 minuta ili dok se ne zgusti.

Kore se iseku poprečno na 3 i uzduž odmah po sredini. U svaki kalup za mafine se stavljaju po kvadratići kora. Premazuju se maslacem (kalupi su takođe unapred podmazani).

Ostavljaju se krajevi da štrče. Sipaju se 2-3 kašike krema u svaku piticu. Odozgo se stavlja po jedan kvadratić kore, premazuje se i krajevi se savijaju ka unutra.

Pitice sa kremom se mažu maslacem i peku se 35 minuta na 175 stepeni. Čim se ohlade, vade s eiz kalupa, mažu se medom, razređenim s vodom i posipaju se orasima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: