Način pripreme
Umutite jedno jaje i belance od drugog (žumance ostavljate za premazivanje pogačica pre pečenja). U umućena jaja dodajte sveže mleko, kiselo mleko, istopljeni maslac, izmrvljeni sir, so, šećer, kurkumu i suvi kvasac.
Dobro promešajte i dodajte brašno (tip 450) koliko primi, pa umesite testo. Ostavite na toplom mestu da naraste. Naraslo testo podelite na 6 jednakih lopti. Rukama ili oklagijom razvucite testo u kore.
Premažite testo istopljenim maslacem i stavite jednu preko druge 3 kore.
Tako poređane kore umotajte u rolat. Nasecite rolate na jednake komade i stavite ih u nauljene kalupe za mafine.
Odozgo premažite svaku pogačicu žumancem i pospite susamom. pecite u zagrejanoj rerni na 170-180 stepeni dok ne budu gotove. Nije potrebno ostavljati testo da naraste pre pečenja.