Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Slepljeni kolači»Francuski makaronsi sa slatkom od malina

Francuski makaronsi sa slatkom od malina

Francuski makaronsi sa slatkom od malina
Fotografije: Vladka Panaiotova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
"Čuveni francuski makaronsi u kojima ovog puta ima i slatkog od malina - za radni dan i praznik"

Potrebni sastojci

  • za makaronse
  • šećer u prahu - 200 g
  • bademovo brašno - 110 g
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 40 g
  • kakao u prahu - 2 kašičice
  • slatko od malina - 2 kašičice
  • prehrambena boja - nekoliko kapljica
  • za ganaš
  • bela čokolada - 1 šolja
  • slatka pavlaka - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Za makaronse:

U posudi izmešamo šećer i bademovo brašno.

Zatim u drugu posudu izlomimo belanca, dobro izmešamo i dodajemo šećer.

U drugu posudu sipamo umućena belanca, ako i bademovo brašno. I ponovo izmešamo.

Stavljamo kakao u prahu, slatko od malina, boju za hranu i nakon toga izmešamo.

U tepsiju stavljamo papir za pečenje na kom pravimo male loptice od smese. Ostavljamo ih u rerni na otprilike 150 stepeni na 20 minuta.

Za ganaš:

U posudu sipamo tečnu belu čokoladu u zagrejanu pavlaku i mešamo.

Kada su francuski makaronsi gotovi, stavljamo ganaš između svakog.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: