bonapeti.rs»Recepti»Riba»Meze»Marinirana sardela sa jabukama

Marinirana sardela sa jabukama

Marinirana sardela sa jabukama
Fotografije: Velichka Kaleva
1 / 2
18/11/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
"Neočekivana kombinacija marinirane sardele sa jabukama koju ćemo definitivno probati"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Količina svih proizvoda zavisi od vas. Riba se očisti od unutrašnjosti i glava i opere se. Pažljivo se odvoje fileti kako se ne bi iskidali. Ređaju se u neku posudu i ukoliko je riba sveža, fileti se zalivaju vodom, koliko je potrebno da se pokriju.

Ja sam koristila kutiju za sladoled. Stavlja se u zamrzivač na dva dana i dve noći.

Ukoliko je riba zamrznuta nema potrebe da se ponovo zamrzava. Ovo se radi koliko je moguće da se unište mikroorganizmi.

Nakon vađenja iz zamrzivača fileti treba da se odmrznu i da se operu mlazom vode.

So, limunov sok, jabukovo sirće, crni biber, ljuta paprika se pomešaju i pravi se marinada po ukusu - treba da je probate. Zalivaju se fileti koliko je potrebno da se pokriju. Odstoje tako otprilike 2-2.30 sata. Vade se, cede se, ređaku se u tanjir i zalivaju se uljem.

Ukrašavaju se kriškama jabuka - srednje slatka. Prilikom konzumacije se uzima komadić kobuke i ribe.

Može svaki filet, nakon što se zalije uljem da se uvije oko kriškice jabuke.

Pribajte i uverićete se da je kombinacija uspešna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: