Način pripreme
Količina svih proizvoda zavisi od vas. Riba se očisti od unutrašnjosti i glava i opere se. Pažljivo se odvoje fileti kako se ne bi iskidali. Ređaju se u neku posudu i ukoliko je riba sveža, fileti se zalivaju vodom, koliko je potrebno da se pokriju.
Ja sam koristila kutiju za sladoled. Stavlja se u zamrzivač na dva dana i dve noći.
Ukoliko je riba zamrznuta nema potrebe da se ponovo zamrzava. Ovo se radi koliko je moguće da se unište mikroorganizmi.
Nakon vađenja iz zamrzivača fileti treba da se odmrznu i da se operu mlazom vode.
So, limunov sok, jabukovo sirće, crni biber, ljuta paprika se pomešaju i pravi se marinada po ukusu - treba da je probate. Zalivaju se fileti koliko je potrebno da se pokriju. Odstoje tako otprilike 2-2.30 sata. Vade se, cede se, ređaku se u tanjir i zalivaju se uljem.
Ukrašavaju se kriškama jabuka - srednje slatka. Prilikom konzumacije se uzima komadić kobuke i ribe.
Može svaki filet, nakon što se zalije uljem da se uvije oko kriškice jabuke.
Pribajte i uverićete se da je kombinacija uspešna.