Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Keksići»Meki keks sa urmama bez šećera

Meki keks sa urmama bez šećera

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
326931k
Meki keks sa urmama bez šećera
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
5
"Drugo je kad pijete popodnevnu kafu u društvu nekoliko mekih keksića"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • maslac - 80 g
  • kiselo mleko - 100 g
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice
  • urme - 15 komada
  • integralno brašno - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Maslac se istopi. U blender se razbiju jaja.

Dodaje se maslac i kiselo mleko. Dodaje se prašak za pecivo. Urme se očiste od košitca i dodaju se u blender.

Smesa se blendira da bude homogena.

U velikoj posudi se sprema integralno testo.

Dodaje se blendirana smesa. Meša se dok testo ne postane meko.

Sprema se posuda za pečenje postavljena papirom.

Testo se raspoređuje u loptice u posudu i dodatno se pomoću kašike oblikuju integralni kolači.

Dobro je da budu tanji, da se bolje ispeku.

Peku se oko 30 minuta na 170 stepeni.

Uživajte u jednostavnom i ukusnom mekom keksu sa urmama bez šećera.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: