Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Džigerica u svežem mleku

Džigerica u svežem mleku

Džigerica u svežem mleku
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
3 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
13 min.
Porcije
2
"Servirajte sa garnirungom po izboru ovu prženu džigericu"

Potrebni sastojci

  • teleća džigerica - 400 g
  • sveže mleko - 1 šolja
  • himalajska so
  • biber
  • kurkuma
  • brašno - 1 ili 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operite teleću džigericu i isecite na parčiće. Stavite ih u posudu sa poklopcem.

Sipajte sveže mleko (treba da je prekrije - zato ako je potrebo, dodajte još malo). Zatvorite i ostavite u frižideru nekoliko sati.

Pomešajte suve sastojke/začine.

Izvadite džigericu, ocedite i uvaljajte sa obe strane.

Ispržite u tiganju sa masnoćom dok ne bude gotovo. Izvadite i servirajte odmah.

Ne pržite je mnogo, da se ne osuši i da teleća džigerica ne postane tvrda kad je ispržena.

Servirajte sa garnirungom po izboru džigericu sa svežim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: