Riblji fileti u kokosovom mleku

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
06/06/2018
"Tajna ukusnih ribljih fileta je u kokosovom mleku "
Priprema10 min.
Kuvanje12 min.
Ukupno22 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano358
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bela riba - 350 g, file (3 fileta sa kožom od lubin, cipura ili oslić)
  • kokosovo mleko - 250 - 300 ml
  • limun - 1 komad
  • maslinovo ulje - 5 - 6 supenih kašika
  • beli luk 2 - 3 čena
  • mirođija - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
  • korijande - sveži listovi za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Iscedite dok od pola limuna, drugu polovinu ostavite za ukras prilikom serviranja ribe.

Prelijte filete sokom, možete izrendati malo kore od limuna, ali fino i samo žuti deo.

Prelijte maslinovim uljem, odvojite jednu kašiku za pečenje fileta.

Pospite ih mirođijom i solju po ukusu, namažite izgnječenim ili izrendanim belim lukom i ostavite 30 minuta na hladnom mestu.

Ugrejte tiganj sa dnom koje se ne lepi na jakoj vatri i ravnomerno ga namažite odvojenim maslinovim uljem.

Pecite ribu sa obe strane, mnogo kratko, počnite od strane gde je koža.

Prelijte kokosovim mlekom i ostatkom marinade, i smanjite vatru. Kuvajte tako 5 minuta ili dok se sos ne redukuje. Zavisi od debljine fileta, ali imajte u vidu da bela riba brzo bude gotova i ako preterate sa vremenom, postaće suva.

Servirajte toplu, prelivenu sosom od kokosa i posutu iseckanim svežim listićima korijandera.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar