Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Jabuke, punjene pilećim mesom

Jabuke, punjene pilećim mesom

Vanya  VelichkovaVanya Velichkova
Pomoćnik kuvara
323109216
Jabuke, punjene pilećim mesom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Odlično predjelo, sa kojim ćete prijatno iznenaditi svoje goste"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 1 kg
  • pileće meso - 400 g, kuvnao belo pileće meso
  • maslac - 100 g
  • karanfilić - 1 kašičica, mleven
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Odaberemo kisele jabuke srednje veličine, oljuštimo i izvadimo unutrašnjost.

Napunimo sitno iseckanim pilećim mesom, začinimo karanfilićem i solju po ukusu.

Poređamo u pleh, namazan mašću svaku jabuku i preko svaje stavljamo parče maslaca.

Jelo pečemo u umereno ugrejanoj rerni.

Jabuke, punjene pilećim mesom su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: