Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Pečena bundeva»Pečena bundeva sa mlekom i karamelom

Pečena bundeva sa mlekom i karamelom

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Pečena bundeva sa mlekom i karamelom
Fotografije: Hristinka Koleva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Dočekajte jesen baš sa ovim desertom od pečene bundeve, mleka i karamela"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1, 8 kg očišćena
  • šećer - oko 350 g
  • sveže mleko - 1 litar
  • jaja - 5 komada
  • brašno - 3 kašike
  • kravlji maslac - 80 g
  • vanila - 2 komada
  • za karamel sos
  • šećer - 300 g
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • kravlji maslac - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Bundevu isecite na komade. Stavite je u pleh i pospite brašnom. Promešajte rukama da se svi komadi bundeve uvaljaju u brašno.

Sveže mleko zagrejte i u njega dodajte šećer. Promešajte dok se šećer ne istopi.

Jaja umutite lagano žicom. U njih dodajte sveže mleko. Dodajte i vanilu za aromu.

Bundevu prelijte smesom od mleka i jaja. Odozgo poređajte komadiće maslaca.

Bundevu pecite na 200 stepeni dok ne porumeni.

Pripremite sos od karamela.

Šećer sipajte u malu kaserolu i karamelizujte ga. Dodajte mu zagrejanu pavlaku za kuvanje. Ovde treba da budete oprezni da se ne opečete, jer će smesa prskati.

Vratite na slabu vatru i mešajte dok se karamela ne rastvori. Sklonite da vatre i dodajte maslac. Promešajte da smesa postane homogena i ostavite da se ohladi.

Pečenu bundevu poslužite prelivenu sosom od karamele i komadićima smokvi iz slatka.

Prijatno uz pečenu bundevu sa mlekom i karamelom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: