Način pripreme
Sastojci su za kalup od 26 cm.
Prvo stavite jaja, so, šećer i pastu od vanile u posudu i izmešajte. Zatim dodajte gaziranu vodu i ulje i izmešajte. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo i izmešajte. Možete mirno bez miksera da radite.
Zatim kalup za tortu sa pokretnim dnom pokrijte papirom za pečenje i napunite ga testom.
Sada pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 150ºC odozgo i odozdo 25-30 minuta. Nakon vremena pečenja ostavite osnovu za tortu da se ohladi.
Sada stavite osnovu za tortu na tanjir za tortu i zagradite je prstenom za tortu.
Stavite kiselu pavlaku, šećer i 1/3 mleka u šerpu i izmešajte da se dobije kremasta smesa. Zatim dodajte ostalo mleko i mešajte dok ne postane glatko. Sada postepeno dodajte puding od vanile i izmešajte. Ostavite da provri na ringli i mešajte dok smesa ne postane gusta.
Sada stavite toplu kiselu pavlaku na osnovu torte i izgladite je. Prvo ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi i nakon toga stavite u frižider. Nakon toga sipajte sok od maline u šerpu.
Dodajte šećer i kukuruzni skrob u šerpu i izmešajte.
Ostavite da provri na ringli neprestano mešajući i odmah čim počne da se zgušnjava, dodajte sveže maline.
Zatim stavite smesu od malina na tortu od pavlake i zagladite je.
Ostavite da se ponovo ohladi do sobne temperature i nakon toga stavite u frižider na barem 2 sata.
Pecite bademe u suvom tiganju dok ne postanu zlatkasto braon boje i pritisnite sa strane na tortu od malina pre serviranja.
Neka vam je slatko!