Način pripreme
Prosejem brašno, pomešam ga sa praškom za pecivo. Blago istopim maslac. Mutim jaje i dodajem maslac, med.
Aktiviram sodu sa sirćetom. Dodajem đumbir i cimet. Testo mesim na nabrašnjenoj radnoj površini.
Testo razvijam oklagijom i sečem oblike jelkica. Ređam ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pečem na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.
Kada ih ispečem, ostavljam ih da se ohlade.
Za to vreme pravim ajsing. Razbijam 2 mala jajeta i pažljivo odvajam od njih belanca u posudu. Dodajem šećer u prahu i 1 kašičicu soka od limuna.
Neprekidno mešam dok se ne dobije bela i gusta kaša. Dodajem zelenu boju za hranu - jedna ampula u prahu. Izmešam.
Kašičicom nanosim na božićne kolačiće, zagladim njome. Odozgo ređam mrvice, šećerne zvezdice kao ukras božićnih jelkica.