Način pripreme
Isečemo luk i beli luk na sitno i zapržimo ih dok ne omekšaju. U njih dodajeo paradajz pire i začine i ostavljamo da se krčka na slaboj vatri.
Za to vreme zapržimo mleveno meso i dodajemo ga u gotov sos.
Isečemo krompir na kocke i praziluk na kolutove, stavljamo ih u posudu za pečenje zajedno sa mlevenim mesom i sosom od paradajza.
Dodajemo so po ukusu u litar vode i dobro promešamo.
Stavljamo posudu za pečenje u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni na 15-20 minuta. Nakon što krompir malo omekša dodajemo opran i očišćen pirinač i promešamo, pazeći da nema pirinča iznad vode.
Stavljamo ponovo posudu za pečenje u rernu na 20 minuta i nakon što pirinač upije vodu jelo je gotovo.
Krompir sa pirinčem i prazilukom u rerni se raspoređuje u porcije i servira se topao.