Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Posni krompir sa karfiolom u rerni

Posni krompir sa karfiolom u rerni

Posni krompir sa karfiolom u rerni
Fotografije: Valentina Dicheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Da li je ovo najukusnije posno jelo koje ste probali?"

Potrebni sastojci

  • krompir - 1 kg
  • karfiol - 300 g
  • šargarepa - 2 komada
  • paprika - 2 komada
  • ulje - 5 - 6 kašika
  • beli luk - 3 čena
  • peršun - 1 vezica
  • brašno - 2 kašike
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Karfiol se iskida na male ružice i skuva se u posoljenoj vodi. Izvadi se iz vode i stavlja se u posudu za pečenje čije je dno namazano uljem.

Krompir, šargarepa i paprike se iseku. Sole se i dinstaju 5-10 minuta, posipaju se biberom i prebacuju u posudu za pečenje. Jelo se stavlja u rernu i peče se oko 25 minuta, na 220 stepeni dok krompir ne dobije zlatastu preplanulost.

Beli luk se seče na male parčiće i zaprži se u ulju zajedno sa brašnom dok ne postane zlatast, dodaje se bujon, u kome se kuvao karfiol. Sos se kuva na slaboj vatri dok se ne zgusne,

Posuda se izvadi iz rerne, jelo se preliva sosom, posipa se isečenim peršunom i vraća se u rernu na još 2-3 minuta.

Prijatno uz posni krompir sa karfiolom u rerni!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: