Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Lisnati kolači»Klasičan kolač od lisnatog testa Kremovka

Klasičan kolač od lisnatog testa Kremovka

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5891122k
Klasičan kolač od lisnatog testa Kremovka4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Pravi raskoš - svakim zalogajem ovaj kolač od lisnatog testa nam postaje sve više omiljen"

Potrebni sastojci

  • testo - 2 lista (može da se napravi domaće)
  • žumance - 3 komada
  • mleko - 1 l
  • maslac - 100 g (ne margarin! )
  • šećer - 6 supenih kašika
  • vanila - 8 g, prava burbonska vanila
  • brašno - 6 supenih kašika
  • rum - 50 ml (po želji)
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Iako niko ne zna misteriozni recept papskog kremastog kolača Kremovka iz tih godina, njen ukus i čar nastavljaju i do dana današnjeg da nas oduševljavaju.

Današnji krem kolači sigurno imaju drugačiji ukus od onih koje je jeo Jovan Pavle II, ali ih obožavaju milioni ljudi ne samo u Poljskoj.

Počinjemo sa korama od lisnatog testa: Stavite list lisnatog testa na dno pravougaone tepsije obložene papirom za pečenje.

Testo izbockajte viljuškom na nekoliko mesta.

Pecite otprilike 20 minuta na 200°C.

Isto napravite i sa drugim listom lisnatog testa.

Pre nego što ih stavite u rernu, možete da ga isečete na kvadrate tako da kasnije neće biti problema sa sečenjem kremastog kolača.

Napravite poslastičarski krem.

Skuvajte 3/4 količine mleka sa šećerom i maslacem. U ostalom mleku pomešajte brašno i žumance. Dobijenu smesu sipajte u ključalo mleko.

Puding neprestano mešajte dok se ne zgusti.

Sipajte vruć krem na prvi komad lisnatog testa (ono koje nije isečeno).

Pokrijte drugom isečenom korom od ispečenog lisnatog testa.

Ohladite kolač od lisnatog testa u frižideru na nekoliko sati.

Isecite kolač i pospite šećerom u prahu.

Uživajte u klasičnom kolaču od lisnatog testa Kremovka!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: