Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Pačetina»Zapečene pačije grudi sa sosom od pečuraka

Zapečene pačije grudi sa sosom od pečuraka

IvelinaIvelina
Šef kuhinje
5841022k241
Zapečene pačije grudi sa sosom od pečuraka
Fotografije: Ivelina
1 / 2
02/04/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Zapečene pačije grudi sa sosom od pečuraka - delikates koju ćemo sa uživanjem probati"

Potrebni sastojci

  • pačije grudi - 2 komada
  • pečurke - 200 g, vrganju, šampinjoni ili miks divljih pečuraka
  • maslac - 1 1/2 kašike, neslan
  • maslinovo ulje - 2 kašičice ili ulje
  • šalot - 1 isečen
  • crveno vino - 1/4 šolje
  • teleći bujon - 1/2 šolje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pačije grudi i isecite kožu na rešetkaste razrede da može toplota da uđe ravnomerno u meso.

Začinite patku, tako što natrljate grudi solju i biberom. Zagrejte tiganj na srednje jaku rernu, po mogućstvu tiganj od livenog gvožđa sa teškim dnom.

Istopite pola kašike maslaca i dve kašičice ulja u tiganju. Zapržite grudi sa obe strane, tako što zapečete 3 minuta sa svake strane. Prebacite grudi iz tiganja i ostavite na toplom.

Deglazirajte tiganj samo sa malo crvenog vina, dodajte preostali maslac i dinstajte kratko luk. Dodajte pečurke i izdinstajte, dok šalot ne postane prozračan - to treba do oduzme približno 4-5 minuta.

Dodajte teleći bujon. Ostavite da se krčka oko 10-15 minuta dok se sos ne zgusne dovoljno da bude gust, ako je to otežano dodajte kašiku skroba. So i biber, dodajte po ukusu.

Isecite patku na parčiće debljine oko 2 cm. Servirajte sos od pečuraka preko patke.

Servirajte zapečenu pačetinu sa pečenim povrćem i krompir pireom.

Ove zapečene pačije grudi sa sosom od pečuraka će biti ukusna večera!

Uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: