Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Griz knedle sa šantelije beskvama

Griz knedle sa šantelije beskvama

Korisnik#273643Korisnik#273643
Šegrt
8558207
Griz knedle sa šantelije beskvama
Fotografije: Korisnik#273643
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
8 min.
Ukupno
23 min.
Porcije
6
"Zaboravite na dijetu kada pripremate ove knedle. Neodoljive su."

Potrebni sastojci

  • mleko - 0.5 l
  • griz - 250 g
  • prezle - 125 g
  • jaje - 1 kom., veće
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • šećer - 8 s.k.
  • cimet
  • šantelije breskve - 20 - 25 kom.
  • brašno - oko 250 g
  • uije
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvati mleko sa grizom sa 4 kašike šećera, pa ohladiti. Na malo ulja propržiti prezle sa 4 kašike šećera.

Kada se griz ohladio dodati jaje, brašno i prašak za pecivo. Umesite lepo testo i formirajte valjak, koji ćete iseći na jednake komade.

Od svakog komada formirajte lopticu ubacite u sredinu breskvu i zatvorite knedlu.

Knedle kuvati u kipućoj vodi, malo posoljenoj, par minuta. Gotove su onda kada isplivaju na površinu. Kuvajte ih još 3-5 min.

Vadite knedle rupičastom kašikom i stavljate ih u prezle. Svaku knedlu protresti i dobro uvaljati u prezle kako bi se prezle zalepile.

Posuti griz knedle sa šantelije beskvama naknadno sa cimetom i vanilin šećerom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: