Način pripreme
Ako želite da spremite nešto lepo i ukusno, onda je recept domaća pita banica upravo za vas. Ovaj recept je jako dobar i sigurno ćete se oduševiti njime. Banica potice sa juga Srbije i ćesto je na stolu mnogih porodica.
Brašno, so i mlaku vodu dobro umesite i podelite na tri loptice. Loptice od brašna ponovo mesiti dok ne dobijete glatko testo. Pustiti testo da odmori pola sata.
Onda ih malo rastanjiti oklagijom i namazati maslacem. Ostaviti tako testo jedan sat.
Pripremiti stolnjak na kome ćete razvući kore. Nakon jednog sata staviti testo na stolnjaku i lagano rukama razvlačiti testo.
U medjuvremenu pripremiti sir za filovanje kora. Kada je kora dovoljno razvučena poprskati maslacem i staviti fil po celoj kori. Urolati testo, saviti i napraviti tako tri pite banice.
Staviti u zagrejanu rernu i peći oko 25 minuta na 200 stepeni.
Svakako bi trebalo da pripremite ovakav doručak ili večeru svojoj porodici.
Komentari