Keto hleb

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5049k440
Keto hleb
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
03/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Spremite zdrav keto hleb sa bademovim brašnom i ne razmišljajte"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 cela + 1 belance
  • ulje - 2 kašike
  • so - 1 - 2 prstohvata, morska
  • kiselo mleko - 20 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • soda za hleb - 1 prstohvat
  • bademovo brašno - 150 g
  • laneno seme - 1 kašika, izvršita (mleveno)
  • semenke - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu se umute tri cela jaja i jedno preostalo belance sa morskom solju - 2 velika prstohvata. Dodaje se ulja i promeša se.

U kiselo mleko se dodaje prašak za pecivo i muti se da naraste, na kraju se dodaje i prstohvat sode za hleb.

Narasla smesa se dodaje u jaja, na kraju se dodaje bademovo brašno i mlevene lanene semenke.

Ispada kao testo za kolač, ali zavisi od veličine jaja.

U malu pravougaonu posudu za pečenje sipamo smesu, odozgo posipamo semenke susama i maka.

Pečemo hleb u rerni zagrejanoj na 170 stepeni sa ventilatorom 25-30 minuta ili dok čačkalica ne bude suva.

Isključuje se i ostavlja 5-10 minuta sa otškrinutim vratima rerne.

Izvadi se i iseče na kriške. Mek, ukusan i zdrav keto hleb.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: