Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tart»Australijski tart od limuna

Australijski tart od limuna

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Australijski tart od limuna4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Nežan tart od limuna, čija aroma dolazi iz cele kuhinje"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 200 g
  • maslac - 125 g
  • šećer - 2 kašike
  • jaje - 1 komad
  • konjak - 1 kašika
  • za nadev
  • limun - 4 komada
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 180 g
  • pavlaka - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se pomeša sa hladnim maslacem isečenim na parčiće i smesa se seče dok se ne pretvori u mrvice. Dodaje se jaja, šećer i konjak i zamesi se testo.

Razvija se i stavlja u posudu za pečenje, namazanu masnoćom. Posuda se stavlja u zamrzivač na 15 minuta. Testo se peče 30 minuta na 200 stepeni. Testo će se podići, zato se blago pritiska nakon njegovog vađenja iz rerne.

Pomešaju se narendana kora 2 limuna, jaja i sok od 4 limuna. Dodaje se šećer i sve se meša dok se ne rastvori. Dodaje se pavlaka.

Sipa se preko testa i peče se 35 minuta na 150 stepeni.

Predivan tart od limuna!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: