Način pripreme
Krem:
Sipajte šećer u mleko na ringlu i mešajte da se istopi. Pre nego što prokuva sipajte skrob i kakao, mešajte dok se ne zgusti.
Skinite sa ringle, dodajte čokoladu i mešajte dok se ne ohladi. Dodajte meki maslac i mutite mikserom dok se ne dobije čokoladni krem.
Patišpanj:
Umutite šećer sa jajima. Dodajte ulje. Pomešajte sve suve sastojke i prosejte. Dodajte u delovima u smesu sa jajima.
Sipajte smesu za patišpanj u kalup za pečenje 20 cm. Pecite koru za tortu od patišpanja na 180 stepeni dok ne bude gotova.
Glazura:
U maloj šerpi pomešajte suve sastojke. Dodajte mleko i mešajte da se ne formiraju grudvice. Stavite na ringlu dok se ne zgusti. Skinite i dodajte tečnu čokoladu i maslac.
Ostavite da se ohladi. Isecite koru za čokoladnu tortu na tri dela i počnite sa njenim sastavljanje. Naizmenično slažite koru, krem, koru, krem i koru. Stavite na pola sata u frižider.
Posle prelijte tortu glazurom.
Brzu čokoladnu tortu dekorišite po želji.