Brza čokoladna torta

Jozlyam KadirovaJozlyam Kadirova
Kuvar
127231k
Brza čokoladna torta3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
16
"Kako da izbacimo slatka iskušenja kada postoje deserti kao što je ova čokoladna tortica"

Potrebni sastojci

  • patišpanj
  • prašak zapecivo - 12 g /1 kesica/
  • jaja - 5 komada
  • vanila - 1 komad
  • šećer - 1 i 1/2 vinska čaša
  • ulje - 1 supena kašika
  • kakao - 1 supena kašika
  • brašno - 1 vinska čaša
  • krem
  • tečna čokolada - 130 g
  • šećer - 1 vinska čaša
  • kravlji maslac - 200 g
  • sveže mleko - 500 g
  • kukuruzni skrob - 1/2 vinske čaše
  • kakao - 1 supena kašika
  • glazura
  • kukuruzni skrob - 1 supena kašika
  • sveže mleko - 250 ml
  • tečna čokolada - 3 supene kašike
  • kravlji maslac - 50 g
  • šećer - 5 supenih kašika
  • kakao - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Krem:

Sipajte šećer u mleko na ringlu i mešajte da se istopi. Pre nego što prokuva sipajte skrob i kakao, mešajte dok se ne zgusti.

Skinite sa ringle, dodajte čokoladu i mešajte dok se ne ohladi. Dodajte meki maslac i mutite mikserom dok se ne dobije čokoladni krem.

Patišpanj:

Umutite šećer sa jajima. Dodajte ulje. Pomešajte sve suve sastojke i prosejte. Dodajte u delovima u smesu sa jajima.

Sipajte smesu za patišpanj u kalup za pečenje 20 cm. Pecite koru za tortu od patišpanja na 180 stepeni dok ne bude gotova.

Glazura:

U maloj šerpi pomešajte suve sastojke. Dodajte mleko i mešajte da se ne formiraju grudvice. Stavite na ringlu dok se ne zgusti. Skinite i dodajte tečnu čokoladu i maslac.

Ostavite da se ohladi. Isecite koru za čokoladnu tortu na tri dela i počnite sa njenim sastavljanje. Naizmenično slažite koru, krem, koru, krem i koru. Stavite na pola sata u frižider.

Posle prelijte tortu glazurom.

Brzu čokoladnu tortu dekorišite po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: