Način pripreme
Tikvice isecite na kriške, poređajte ih u posudu za pečenje i prelijte sa malo maslinovog ulja. Ubacite u rernu i zapecite na 200 stepeni dok ne postanu zlatasta.
Iseckajte očišćen beli luk i luk, zapržite ih u ulju. Dodajte opran pirinač i zapržite ponovo.
Dodajte 750 ml i kuvajte dok pirinač ne bude gotov. Sklonite šerpu sa ringle i dodajte usitnjenu mirođiju, biber, jaja i krem sir. Posolite.
Oljuštite i isecite paradajz na kriške. Poređajte zapečeno jelo sa tikvicama u namazanu posudu za pečenje, ređajući pirinač, tikvice, paradajz dok se ne potroše sastojci.
Dodajte mlaz maslinovog ulja u tikvice sa pirinčem i pecite 25 minuta na 200 stepeni.
Ređano zapečeno jelo sa tikvicama, paradajzom i pirinčem je gotovo!