Način pripreme
Crni luk se sitno isecka i dinsta na masnoći u dubokom tiganju. Pečurke se očiste, iseku na sitne komade i dodaju omekšalom luku. Posle kraćeg kuvanja dodajte oprani pirinač i čašu vode.
Brokoli iseći na cvetove i kratko blanširati u ključaloj vodi. Prebacite blanširani brokoli u hladnu vodu.
Čim pirinač upije vodu, prebacuje se u pleh, začini se solju i biberom. Sipa se još jedna šolja i po vode, nakon čega se pleh stavlja u rernu.
Zapečeno jelo od brokolija se peče na 200 stepeni oko sat vremena, dok se cvetići brokolija stavljaju na pola kuvanja.
Od razmućenog jajeta sa kiselim mlekom i malo soli pravi se preliv.
Kada je jelo skoro gotovo, prelijte zapečeno jelo, pa ga pospite rendanim kačkavaljem.
Savršeno zapečeno jelo od pirinča i brokolija se vraća u rernu dok lepo ne porumeni.