Način pripreme
Oljuštite tikvice i isecite ih na veoma tanke kriške, posolite i ostavite sa strane.
U tiganju zagrejte malo ulja i propržite sitno iseckan luk dok ne dobije zlatastu boju, dodajte mleveno meso i mešajte da se pretvori u granule (zrna), posolite i pospite biberom po ukusu, pržite dok ne bude gotovo.
Isecite odvojeno paradajz na kriške, beli luk i peršun - na sitno. Umutite jaja sa pavlakom u glatku smesu, dodajte iseckani peršun i posolite po ukusu.
Sastojci su spremni, vreme je da ih poređate jelo.
U posudu za pečenje namazanu s malo ulja poređajte polovinu tikvica, preko njih ravnomerno rasporedite mleveno meso i pospite preko njega iseckani beli luk.
Poređajte drugu polovinu tikvica i na kraju naređajte red paradajza koji blago pospete s malo soli.
Prelijte gotovim prelivom i stavite posudu u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 40-45 minuta.
Probajte, veoma je jednostavno, ali i mnogo ukusno i sočno.