Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pileća džigerica sa pečurkama na seoski način

Pileća džigerica sa pečurkama na seoski način

Korisnik#307944Korisnik#307944
Početnik
22
Pileća džigerica sa pečurkama na seoski način2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Pileća džigerica na seoski način, koja se priprema za 15 minuta!"

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 1/2 kg
  • crni luk - 2 glavice, iseckane na kriške
  • šargarepa - 2 osrednje, ⁸ isečene na tanje kolutove
  • pečurke - 1/2 kg isečene na veće komade (ja koristim šampinjone ili srndać kad uberem)
  • domaća vegeta - 2 kašike
  • so - 1 - 2 kašičice (po ukusu)
  • biber
  • suva ljuta papričica - po želji
  • maslinovo ulje - 1 - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Džigericu kratko prokuvati, samo da proključa voda, da izađe krv.

Na malo ulja i malo vode (pola/pola) prodinstati šargarepu i luk da omekšaju. Dodati džigericu i iseckane pečurke, pa dodati domaću vegetu, so, biber.

Dinstati još 15 minuta uz povremeno mešanje.

Po želji dodati ljutu papričicu.

Prijatno uz pileću džigericu sa pečurkamana seoski način!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: