Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Fusili u tiganju

Fusili u tiganju

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Fusili u tiganju
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Vadite posebno vino, jer ovi fusili nisu manje specijalni"

Potrebni sastojci

  • fusili - 300 g
  • luk - 1 mala glavica
  • paprika - 1 zelena + 1 crvena
  • pečurke - 4 komada
  • pasta od paradajza - 1 kašika
  • mleveno meso - 300 g
  • paradajz - 1 šolja, mleveni
  • kačkavalj - 100 g
  • ulje - 3 kašike
  • origano - 1 kašičica, suv
  • bosiljak - 1 kašičica, suv
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Usitnite paprike i luk. Zagrejte ulje u dubokom tiganju i zapržite ga.

Dodajte isečene pečurke, a nakon kratkog kuvanja dodajte i mleveno meso.

Pržite dok se mleveno meso ne pretvori u sitne mrvice.

Sipajte pastu od paradajza i mleveni paradajz. Promešajte i malo nakon toga sipajte 350 ml tople vode i fusile.

Začinite jelo bosiljkom, origanom i solju. Kuvajte na umerenoj jakoj vatri dok se fusili ne skuvaju potpuno.

Ako je potrebno, možete da sipate još malo vode tokom kuvanja. Pospite narendanim kačkavaljem i servirajte odmah.

Fusili u tiganju su mnogo ukusni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: