Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Sporo pečene šnicle od vrata u rerni

Sporo pečene šnicle od vrata u rerni

Sporo pečene šnicle od vrata u rerni2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
3
"Šniclama u rerni je jedino potreban garnirung, da se pretvore u savršenu porciju"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 3 komada, od vrata
  • luk - 3 velike glavice
  • beli luk - 4 čena
  • soja sos - 2 kašike
  • senf - 1 kašičica
  • biber - 2 prstohvata
  • kumin - 2 prstohvata
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • voda - 1/2 šolje
  • ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

U posudici pomešamo soja sos, senf, kumin, biber i alevu papriku. Promešamo dobro. Ovom smesom namažemo šnicle sa obe strane.

Oljuštimo luk i isečemo ga na šajbne.

Sipamo ulje na dno posude za pečenje i odozgo posipamo šajbne luka. Između njih stavljamo i oljuštene cele čenove belog luka.

Odozgo posipamo začinjene šnicle od vrata. Sipamo vodu.

Pokrivamo posudu čvrsto aluminijumskom folijom.

Stavljamo posudu u rernu i uključujemo na 100 stepeni. Pečemo na ovoj temperaturi 2 sata.

Nakon toga povećavamo temperaturu na 150 stepeni i pečemo 30 minuta.

Na kraju ponovo povećavamo, već na 180 stepeni. Sklanjamo foliju, okrećemo šnicle i pečemo još 30 minuta.

Naše sporo pečene šnicle od vrata su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: