Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Zapečena Jela»Zapečeni patlidžan sa pilećim šniclama

Zapečeni patlidžan sa pilećim šniclama

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k120
Zapečeni patlidžan sa pilećim šniclama
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 4
07/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Zapečeni patlidžan sa pilećim šniclama - super kombinacija za gladne"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 2 komada, od buta
  • sveže mleko - 100 ml
  • patlidžan - 3 komada
  • so
  • ulje
  • topljeni sir - 100 g
  • paprike - 2 komada
  • jaja - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i ogulite patlidžan gulilicom, isecite ih an trakice po dužini. Operite i očistite paprike od semenki i drški. Isecite na pola.

Posolite paprike i patlidžan. Ostavite na 20 minuta. Operite pileće šnicle. Pecite povrće i šnicle na roštilju.

Podmažite posudu u kojoj ćete ih peći. Poređajte red patlidžana, red paprika na njih, posle usitnite šnicle.

Odozgo stavite paprike i posle patlidžane. Isecite topljeni sir i pasirajte zajedno sa svežim mlekom i jajima. Ovom smesom zalijte patlidžan.

Zapečeno jelo sa patlidžanom pecite 20 minuta na 180 stepeni.

Zapečeni patlidžan sa pilećim šniclama je veoma ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: