Način pripreme
Mašinicom za utiskivanje dobro izbušimo meso.
Pomešamo med sa suvim začinima i dobro utrljamo u meso.
Svinjski vrat ili but možemo da oblikujemo u kuv tako što ga zavežemo debelim koncem. STavljamo ga u kesu sa patentnim zatvaračem izbacivajući vazduh.
STavljamo koseu sa mesom u posudu sa vodom i ostavljamo u frižideru na 7 dana.
Svaki dan masiramo meso po malo.
Vadimo meso ujutru, ostavljamo ga na ne mnogo toplom mestu. Uveče u duboku šerpu stavljamo rešetku, stavljamo kesu sa mesom tako što poklopcem treba da uhvatimo kraj patentnim zatvaračem kese da izlazi izvan šerpe.
Kuvamo otprilike 2 sata na tihoj vatri.
Proveravamo termometrom meso, treba da bude otprilike 70°C.
Zatvaramo kesu i zalivamo ledenom vodom.
Stavljamo ponovo u frižider do sledeće večeri.
Vadimo meso iz frižider, pomešamo sa omiljenim suvim začinima, crnim biberom, belim biberom, čilijem meso i dobro trljamo šunku, uvijamo u foliju ili papir za pečenje.
Ostavljamo ponovo do sutra domaću šunku u frižider u upije začine.
Vadimo, skidamo konac, sečemo na tanke kriške domaću svinksku šunku i poslužujemo sa omiljenim vinom.