Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Domaća šunka u uređaju za kuvanje šunke

Domaća šunka u uređaju za kuvanje šunke

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
452902k120
Domaća šunka u uređaju za kuvanje šunke
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 3
26/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
10
"Šta vam drugo treba osim uređaja za kuvanje šunke u kome ćete sami pripremiti domaću šunku"

Potrebni sastojci

  • svinjski but - 1 kg
  • so - 24 g
  • šećer u prahu - 8 g
  • biber - 2 g
  • voda - 150 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Meso operite veoma dobro. Očistite ga od opni i žila.

Odvojite 300 g mesa, koje nasecite na male komade i sameljite ih u mašini za mlevenje mesa.

Zagrejte vodu.

Dodajte so, šećer i biber.

Promešajte dobro i dodajte mleveno meso.

Promešajte i dobro umesite meso i vodu.

Preostalo meso nasecite na srednje velike komade.

Dodajte mleveno meso u meso.

Sve mesite oko 15 minuta.

Smesu sipajte u kesu u uređaju za kuvanje šunke i pritisnite dobro.

Stavite u urešaj za kuvanje šunke, zatvorite oprugom i poklopcem.

Ostavite sve 24 sata u frižideru.

Domaću šunku kuvajte na pari oko 2 sata, a temperatura ne treba da prelazi 80 stepeni.

Ostavite da se ohladi u vodi, a nakon toga domaću šunku kuvanu u uređaju za kuvanje šunke ohladite dodatno u frižideru oko 6 sati pre upotrebe.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: