Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Domaća pileća šunka

Domaća pileća šunka

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Domaća pileća šunka
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
10
"Domaća pileća šunka - za sendviče, za jela i za šta se još setite"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 1 kg
  • so - 25 g
  • šećer u prahu - 1 kašičica
  • beli luk - 3 čena
  • voda - 100 ml
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se opere veoma dobro. Iseče se na kocke.

Beli luk se istuca u kašu.

U vodu se stavlja istucan beli luk, so, šećer u prahu i biber.

Promeša se veoma dobro.

Pileći file se preliva smesom.

Ostavlja se 30 minuta u marinadi, nakon toga se mesi 10 minuta.

Meso se stavlja u kesu.

Ostavlja se u frižideru na 12 sati da uzri belo meso.

Nakon toga kesa se stavlja u aparat za šunku.

Domaća šunka se kuva u šerpi sa vodom. Temperatura vode treba da je između 75 i 80 stepeni.

Kuva se 2 sata, nakon čega se domaća pileća šunka ohladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: