Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pirinač u rerni»Rebarca sa pečurkama i pirinčem u rerni

Rebarca sa pečurkama i pirinčem u rerni

Albena AsenovaAlbena Asenova
Početnik
411872k
Rebarca sa pečurkama i pirinčem u rerni
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Rebarca sa pečurkama i pirinčem spremljena u rerni - polizaćete prste od prvog zalogaja"

Potrebni sastojci

  • šargarepa - 1 komad
  • pirinač - 1 i 1/2 šolja
  • svinjska rebra - 1 kg
  • bujon od pečuraka - 1 kocke
  • so
  • ulje
  • luk - 1 glavica
  • biber - 1/2 kašičice, mleveni
  • pečurke - 350 g
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjska rebra na porcije. Zapržite ih, posle u istu masnoću stavite iseckanu šargarepu i luk.

Izdinstajte, posle dodajte iseckane pečurke. Nakon 10 minuta dodajte opran pirinač. Zapržite, dodajte šolju vode u kojoj ste rastvorili bujon od pečuraka.

Promešajte, začinite biberom i solju. Kada se voda usvoji, prebacite u posudu za pečenje i dodajte još 2 i po šolje vode.

Poređajte rebra odozgo. Pokrijte posudu sa svinjetinom sa pirinčem poklopcem ili folijom. Pecite jedan sat.

Malo pre nego što je pirinač u rerni gotov sklonite foliju.

Servirajte rebarca sa pečurkama i pirinčem u rerni i uživajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: