Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Praznična medena rebarca sa pečurkama

Praznična medena rebarca sa pečurkama

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2594k
Praznična medena rebarca sa pečurkama
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Praznična medena rebra sa pečurkama - divan novogodišnji recept za ljubitelje rebara."

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 2 kg
  • smeđa pečurka - 500 g
  • šargarepa - 5 komada
  • luk - 2 glavice
  • med - 4 kašike
  • soja sos - 5 kašika, tamni
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika
  • čubar
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite rebra i začinite ih sa malo soli, bibera, aleve paprike i čubra.

U posudu stavite med, soja sos i malo tople vode da se med dobro rastvori.

Crni luk krupno iseckajte, šargarepu na tanke trake, a pečurke na krupnije komade. Stavite ih u pleh, rebarca poređajte čvrsto jedno do drugog i prelijte medom i soja sosom.

Dodajte 1 šolju vode i malo ulja, vode ne mora biti mnogo jer će pečurke pustiti vodu, kao i luk i meso.

Pokrijte folijom i pecite rebarca u umerenoj rerni oko sat i po, pa skinite foliju da porumene.

Praznična medena rebarca sa pečurkama - divan novogodišnji recept za ljubitelje rebara.

Pogledajte još o tome koliko dugo se peku svinjska rebra i naučite kako se mariniraju rebra.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: