Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Đuveč»Leblebije sa krompirom i kobasicom u rerni

Leblebije sa krompirom i kobasicom u rerni

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Leblebije sa krompirom i kobasicom u rerni
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Po aromi ćete poznati ovo ukusno jelo sa kobasicom, krompirom i leblebijama"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 1 komad
  • leblebije - 300 g, iz konzerve
  • ulje - 5 kašika
  • brašno - 1 kašičica
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • kobasica - 400 g, kuvana
  • paprika - 1 komada
  • krompir - 4 komada
  • biber
  • so
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun
  • kari
  • nana
  • ljuta paprika - po želji
  • dimljena aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Sve povrće za bogati đuveč se seče i očisti. Paradajz se ljušti i secka se na sitno.

Izdinstajte šargarepu i luk u ulju. Posle dodajte papriku i promešajte. Dodajte paradajz.

Kada voda ispari, sipajte leblebije, brašno, začine. Sipajte 300 ml vode i kuvajte dok ne provri.

Na dno glinene đuvečare sipajte na sitno isečen krompir. Posle i sve ostalo povrće. Možete da dodate vodu ako treba. Isecite i dodajte kuvanu kobasicu.

Pecite leblebije sa krompirom i kobasicom u rerni 40 minuta na 200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: