Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pile sa graškom u šerpi

Pile sa graškom u šerpi

VIOLETA MATEVAVIOLETA MATEVA
Početnik
76181k20
Pile sa graškom u šerpi
Fotografije: VIOLETA MATEVA
1 / 3
10/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ako ste odlučili da danas kuvate nešto ukusno sa piletinom, evo jedne odlične ideje od nas"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • pileći bataci - 2 komada
  • grašak - 200 g (mešavina šargarepa)
  • ulje - 4 supene kašike
  • peršun
  • origano
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • brašno - 1 supena kašika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte batake u posoljenoj vodi. Skinite kožu i iskidajte gotovo meso.

Sipajte ulj u šerpu i zagrejte ga. Propržite iseckani luk. Čim omekne, dodajte alevu papriku i kratko izmešajte.

Sipajte vruću vodu i vratite meso u šerpu. Izmešajte i dodajte grašak.

Pospite origanom, solju i biberom. Kuvajte jelo na tihoj vatri dok ne bude gotovo.

Na kraju, ako želite da bude malo gušće, možete da ga zgustite s malo brašna rastvorenog u vodi.

Piletina sa graškom u šerpi je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: