Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pečeno Pile»Pile punjeno pirinčem, graškom i pečurkama

Pile punjeno pirinčem, graškom i pečurkama

Hubena SlavovaHubena Slavova
Početnik
95181
Pile punjeno pirinčem, graškom i pečurkama
Fotografije: Hubena Slavova
1 / 2
22/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
5
"Mnogo ukusno punjeno pile, kome ne možemo da odolimo"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad
  • pirinač - 1/2 šolje, skuvan
  • pečurke - 3 srednje velike
  • grašak - 2 kašike, sterilisan
  • kačkavalj - 100 g
  • so
  • biber - po ukusu
  • ulje - 2 kašike, za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i osušimo pile. Natrljamo unutrašnjost solju i biberom.

Očistimo i isečemo pečurke na polumesece, nakon toga ih stavljamo u prethodno zagrejano ulje, dok ne omekšaju.

Polovinu kačkavalja isečemo na tanke trake, a drugu polovinu narendamo.

Dodajemo kačkavalj i pečurke u pirinač i grašak, promešamo dobro.

Tako dobijenim nadevom punimo pile. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni 1 sat.

Pet minuta pre nego što isključimo rerni poređamo trake kačkavalja odozgo.

Pile punjeno pirinčem, graškom i pečurkama je mnogo ukusno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: